Som fotograf

Inspirationstips

2014-03-02 15:31 #0 av: leemland

Jag har på senaste tiden sett en hel del inlägg om att folk inte har någon inspiration och vet inte riktigt vad dom ska göra för att få tillbaka den. Jag tänkte därför ta tillfället i akt att skriva ner lite tips om hur man kan få inspiration.

Var ska man då börja? 

Ett alternativ för att få igång inspirationen är att starta ett 365 dagarsprojekt. Det kanske känns lite jobbigt i början men tänk framåt! När projektet är färdigt har du dokumenterat ett år av ditt liv. 

http://trehundrasextiofemfoton.wordpress.com/

http://kazzidy.wordpress.com/ 

Låt systemkameran vila: 

Har du kameran med dig hela tiden kanske? Låt den stanna hemma, byta ut den "stora klumpiga" systemkameran mot din mobilkamera istället, eller en liten kompaktkamera om du föredrar det. Idag finns det ju en kamera på mer eller mindre alla mobiler. 

Anteckningar: 

Ofta händer det ju att man får inspiration när man som minst anar det. Då tänker nog de flesta: "Det kommer jag ihåg" men oftast gör man ju inte det. Man kan därför ha med sig ett litet block i fickan hela tiden där man, när man kommer på en ide kan skriva ner den direkt. Och sedan gå tillbaka och kolla igenom sina idéer. 

Vill man inte ha ett block/skrivbok med sig hela tiden kan man ju använda sin mobil. I dagens mobiler finns det oftast en anteckningsapp redan, men finns inte det så är det bara att ladda ner en. På det sättet har du ju med dig dina idéer med dig vart du än går. 

Men du behöver inte vara ensam om att stå för idéerna SkämtarAnvänd internet! Där hittar an ju idag allt och inget. Leta upp en fotograf du gillar, eller en helt okänd, och kolla igenom dennes bilder. Hittar du en bild du gillar? Tolka den då på eget vis eller försök efterlikna den så mycket du kan. 

Varför inte testa på att göra en egen tolkning av en kändis, artist eller en karaktär? Eller varför inte besöka Pinterest, där kan jag garantera att du hittar något Skämtar

Tema  

Ett annat alternativ är att ha temaveckor eller kanske till och med tema månad. 

Det kan vara allt från en färg till en årstid. Dra med dig någon annan som också gör detta. På det sättet är ni 2 som kan diskutera och står för idéerna. Då kan ni välja tema varannan gång. 

Inne på Fototriss finns en mängd förslag. 
En sak jag glömt nämna är Instagram, där finns också så otroligt mycket. 


Källor: 

http://www.pinterest.com/search/pins/?q=foto 

http://digital-photography-school.com/5-good-photography-habits 

http://trehundrasextiofemfoton.wordpress.com/
http://kazzidy.wordpress.com/ 
http://fototriss.blogspot.se/  
http://www.pinterest.com/search/pins/?q=foto
 
Bildkälla : Lucemman 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/    &  bakverk.ifokus.se/

Anmäl
2014-05-06 06:59 #1 av: Skorpion76

Smiter in och gör en visi!

 Energy Pethead
Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel

Sajtvärd för Nostalgi, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.