2012-05-09 16:22 #0 av: bgtommyalm

Du kan behöva en Portfolio för att enkelt visa vad du gjort eller vad du kan prestera som fotograf

En portfolio är oftast en bok av något slag men kan numera också ligga enbart på nätet. I denna bok samlar du som fotograf och antagligen också dina modeller era bästa bilder.

Modellen i sin tur samlar antagligen bilder från flera fotografer. Nu kan behovet av en portfolio variera och det är bara du själv som kan avgöra behovet.

Storleken på på bilderna och hur många bilder din portfolio innehåller avgör du också själv och dina fotointressen och motiven framför kameran styr här. Låt mig föreslå att du väljer A-4 som det största och vanligaste formatet till en vanlig portfolio i bokform. Om de enbart är inriktad på modellfoto bör du så småningom ha ett 25-tal bilder.

Det är bäst att bara ha dina riktigt bra bilder med och inte fylla ut med de mindre bra bara för att uppnå ett visst antal. Blanda gärna svart-vitt och färg om du har båda typerna på din repertoar.

Försök hitta ett sätt att binda samman det hela till en snygg och proffsig bok. Du hittar bra förslag både på nätet och hos din bokhandlare.